Om oss

Om Svenssons Saxvallen

Historik

Svenssons Saxvallen är idag synonymt med välvårdade och moderna turistbussar i Åredalen. Det har inte alltid varit så. När tidigare ägarens farfar började 1921 var det inte frågan om att transportera upplevelsetörstande turister i bussar utan då var det post med häst och vagn. Man kan säga att det var då åkerirörelsen startade som skulle göra Svenssons på Saxvallen kända för fler än bönderna längs Skalstugevägen.
Vägen är en mellanriksväg och var ända in på början av sextiotalet den enda bilvägen till Norge från Jämtland. Det var alltså från den lilla fjällbyn Saxvallen efter Skalstugevägen som Sven Svensson började köra post och rika köpmän som ville ut och jaga ripa i fjällen.

Fordonens intåg kom redan året därpå. Då köpte Sven den första taxibilen. Den var egentligen en vanlig personbil med taxitillstånd – nästan alla bilägare efter vägen hade taxirättigheter. Åren gick och Sven fortsatte att köra folk och gods med både lastbil och buss, även med de så vanliga fordonen på de norrländska vägarna, den så kallade ”Skvadern”.
Sedan dess har verksamheten vidareutvecklas i generationer inom familjen. I slutet av 2019 överläts verksamheten delvis till nya ägare Marcus Molund och Malin Magnusson som tillsammans med Urban Svensson kommer att driva företaget vidare i samma anda.

Fordon

Vi bedriver alla former av busstrafik såsom beställningstrafik, linjetrafik och skolskjutsar och har bussar för de flesta olika behov. Tex moderna turistbussar för större grupper med plats för 55 personer och bagage eller mindre. Kontakta oss för mera information så hittar vi rätt lösning för Er.

Personal

Hos oss arbetar drygt 20 personer under vintersäsong, under resten av året är vi något färre. Kontakta oss gärna för mer information!